Støvlelandet er kendt for mange ting. Store armbevægelser, hurtige biler, korte lunter, fodboldverdensmesterskaber og så moden. Sidstnævnte har fyldt meget i den europæiske modekultur, hvor landet har stået for noget af det vigtigste og mest definerende mode, Europa har set.

Selvom dansk design også kan meget, så er det dog stadig i høj grad de italienske modemoguler, der er med til at definere tidens tendenser i modeverdenen. Og det er ikke bare på fortiden bedrifter, at Italien er højtagtet, for landet er stadig med helt fremme i modeverdenen, hvor italienske modehuse stadig har meget at skulle have sagt med noget af de mest elegante design i verden.

Tag eksempelvis Barena Venezia, der har sit udgangspunkt i Norditalien og Veneto, som er kendt som en af de smukkeste regioner i støvlelandet. Se et stort udvalg her.

Barena Venezia har fundet sin inspiration i Regionen, der har Venedig som hovedstad, og det er tydeligt, at de smukke omgivelser har smittet af på tøjet.

Nydeligt, naturligt design

Det er sket en stor udvikling i verden, siden de italienske modehuse først tog den europæiske modekultur med storm. Det handler meget mere om at råbe højt i dag, og det betyder, at vi er blevet meget mere støjende.

Den udvikling har Barena Venezia valgt at stå imod, fordi det i virkeligheden er det det, der ikke støjer, der skiller sig ud. Det elegante, der ved, hvad det vil. Når du ifører dig, klæder fra det italienske modehus, vil du opleve, at du skiller dig ud, fordi du fremstår naturlig og nydelig og går imod alt den støj, der omgiver dig.

Du kan se det i den mode, tøjet er sat sammen på. Der er ikke en linje, der ikke er gennemtænkt. Det stammer tøjets norditalienske baggrund, hvor designerne bag kollektionerne valgte at sige, at de ville have den hjemlige følelse og ynde med ind i tøjet.

Det bliver hurtigt uoverskueligt at ville have hele verden ind i en beklædningsdel, men det giver en langt større effekt at vælge noget, du ved, hvad er. Og designerne bag Barena Venezia ved, hvad Veneto er. Deres hjem.

Hverdagstøj, du også kan bruge til finere anledninger

At handle tøj handler i høj grad om, at du finder tøj, der passer til det, du skal. Du kommer nok ikke i jakkesæt, når du møder på arbejde som skolelærer.

Det behøver heller ikke være jakkesæt, før det er nydeligt, for mode handler om meget mere end det. Italienske modehuse er nemlig specialister i at gøre dine hverdagsklæder til en oplevelse i sig selv, og alt den tanke, der går i hverdagstøjet gør, at du sagtens kan bruge det til finere anledninger.

Tøj er sjældent så alsidigt, at det kan begge dele, men det handler om detaljerne. Og et nydeligt stykke tøj er altid passende. Det er balancen mellem højtidelighed og afslappethed.

Her gør det italienske håndværk underværker, for det mestrer grænsen mellem de to yderpunkter bedre end noget andet.

Besvar