Når du skal sælge bolig, er det ikke ligegyldigt, hvilken ejendomsmægler du vælger. Herunder følger en række gode råd, som du kan tage udgangspunkt i, når du skal vælge den rigtige ejendomsmægler til at sælge din bolig.

Der er mange ting, du skal have styr på i forbindelse med et boligsalg. Derfor er det væsentligt, at du vælger en ejendomsmægler, som rent faktisk kan sælge din bolig for dig – og her er det ikke ligegyldigt, hvem du vælger.

Tjek anmeldelser af ejendomsmægleren

Før du vælger ejendomsmægler, kan det betale sig at tjekke anmeldelser af de enkelte ejendomsmæglere i dit område. Der findes mange om buddet, men nogle har en langt højere succesrate end andre – og det er en god idé at gå efter dem.

Det kan naturligvis være svært at vurdere, hvis du udelukkende kigger på, hvad ejendomsmægleren selv siger. Derfor bør du i stedet tjekke de enkelte ejendomsmæglere ud på Facebook, Google og Trustpilot.

Her kan du se, hvad tidligere kunder har skrevet om dem – og det giver dig et hurtigt indblik i, om det er en ejendomsmægler, der kan sit kram eller én, du bør undgå. I de fleste tilfælde er tilkendegivelser fra tidligere kunder det bedste middel til at vælge den rigtige ejendomsmægler.

Indhent tilbud fra flere ejendomsmæglere

Du bør ikke gå med det første og bedste tilbud, du får. Du bør altid indhente flere tilbud, før du vælger, hvem der skal sælge din bolig. Skal du eksempelvis sælge en bolig på Nørrebro, bør du udvælge et par lokale ejendomsmæglere.

Få dem alle til at sende dig et uforpligtende tilbud på, hvad det vil koste at sælge din bolig. Det giver dig mulighed for at sammenligne de enkelte virksomheder, så du er sikker på, at du træffer det rigtige valg.

Prisen bør i dette tilfælde ikke være altafgørende, da dit valg hellere bør afhænge af, hvem der er mest kompetent til jobbet. Vælger du en billig ejendomsmægler for at spare penge, kan du risikere, at det koster dig flere penge, fordi din bolig bliver solgt billigere.

Vælg en lokal ejendomsmægler

Når du skal sælge din bolig, er det vigtigt, at personen, som står for salget, har lokalt kendskab. Du bør derfor gå efter en ejendomsmægler med lokalkendskab, som ved, hvorfor lige netop det område, din bolig er beliggende i, er attraktivt. Det er væsentligt, at det ikke bare er din bolig, der bliver solgt, men også lokalområdet. Derfor bør du gå efter en ejendomsmægler, som kender til lokalområdet og ved, hvilke fordele der er ved lige netop dét område.

Besvar