Har du lyst til at invitere dine venner forbi til en hyggelig aften og noget god mad? En aften med vennerne er altid rigtig hyggeligt, så det ville være ærgerligt ikke at gøre noget oftere. Men du og dine venner kender garanteret det med, at det kan være svært at finde en dag, som passer ind i alles kalendere. Det er dog aldrig umuligt, så det er bare i gang med planlægningen.

Forbered nogle lækre velkomstdrinks

Hvis du gerne vil gøre lidt ekstra ud af det, kan det være rigtig fint at byde dine venner velkommen med en lækker velkomstdrink. Det er sådan en god ting at starte med, og det viser, at du har gjort noget ud af aftenen. Du kan lave din yndlingsdrink eller finde idéer til lækre drinks på nettet.

Sammensæt en lækker menu

Der er ingen, der siger, at det er nødvendigt at servere mad, som du har brugt flere timer på, men hvis du nyder at kokkerere, er det kun en fornøjelse at sammensætte en lækker menu for dine venner. Hvis du har nogle retter, som du rigtig godt kan lide at lave, kan du vælge at lave dem. Hvis du gerne vil prøve noget nyt, kan du lede efter helt nye opskrifter på nettet eller i dine gamle kogebøger.

Hvis du gerne vil sørge for noget mad, som du er sikker på, bliver rigtig godt, men som samtidig kan passe sig selv rigtig meget af tiden, skal du investere i en sous vide stav. Når du bruger en sous vide, fungerer det sådan, at du krydrer og/eller marinerer maden, hvorefter du vakuumpakker den.

Nu lægges den i et vandbad, hvor sous vidden sørger for, at maden bliver tilberedt ved lav varme i lang tid. Dette kan du gøre med både kød, grøntsager, sovser m.m. Denne teknik gør, at maden bibeholder al smag og bliver lækkert og mørt hver gang. Hvis du lyder som noget, du vil prøve, så find din nye sous vide stav her.

Pynt et indbydende bord 

Når du inviterer dine venner forbi til noget god mad, behøver du ikke gør noget helt vildt ud af bordoppyntningen. Dog fuldfører det virkelig stemningen, hvis de kan se, at du har gjort lidt ekstra ud af det. Der skal ikke særlig meget til, men hvis du går ud og finder nogle flotte servietter og finder dine fine glas frem, er du allerede rigtig langt.

Sørg for noget underholdning

Der er garanteret ikke brug for nogen form for underholdning, for når du og dine venner er samlet, går snakken sikkert derudaf. Men hvis du vil sætte ekstra gang i stemningen, vil det være helt oplagt med nogle brætspil eller selskabslege.

Der findes mange brætspil, der har til formål at aktivere jer lidt og få jer til at grine. Hvis ikke du selv ligger inde med nogle spil, kan du altid forhøre dig rundt omkring hos venner og familie.

Besvar