Legetøj der hitter hos både store og små

Legetøj er generelt aldersinddelt og har derfor en begrænset levetid, før børnene ikke længere finder det interessant.

Der findes dog legetøjstyper, som ikke har nogen udløbsdato aldersmæssigt og derfor kan bringe sjov i hverdagen for barnet hele barndommen. Denne type legetøj er ikke alene gode køb – de kan også skabe leg på tværs af alder. Noget der især er dejligt i familier, hvor aldersspredningen på børnene stor.

En sansegynge

Stort set alle børn elsker at gynge. Lige gyldigt hvor gamle de er. Selv voksne synes fornemmelsen i maven, når man svinger frem og tilbage er skøn – det er også derfor, der findes så mange forlystelser i Tivoli og på Bakken, som bygger på samme princip.

En sansegynge er et godt legeredskab for de helt små, fordi børnene får trænet balancenerven, når de stille og roligt bliver gynget frem og tilbage. Når børnene bliver lidt større, vil de nyde lidt vildere lege på gyngen – og når de kommer godt op i skolealderen, vil det stadig være sjovt.

Der findes forskellige typer sansegynger. Har du børn i forskellige aldersgrupper, kan du med fordel vælge en sansegynge, der kan tåle en belastning i den højere ende. Så kan den bruges af alle og samtidig holde i mange år. Du kan se en test af sansegynger her.

Skummøbler

De første på markedet til at skabe sjove skummøbler, som både kunne tjene en praktisk funktion og benyttes til motorikleg, var bObles.

I dag er de flotte møbler næsten blevet en designklassiker og de er da også flotte at have stående fremme. Selv i stuen.

Der findes dog flere forskellige typer skummøbler på markedet i dag og derfor også varianter i flere forskellige prisklasser. Fælles for dem alle er, at de er sjove at lege med for både store og små. Har man flere, kan de bruges på kryds og tværs og gennem barndommen kan man således få samlet sammen til en hel forhindrings- eller klatrebane.

Skummøblerne holder derudover fantastisk godt og kan derfor danne baggrund for masser af leg. De kan holde til en masse – selv vægten fra en voksen. Her er derfor ingen undskyldning for ikke selv at deltage i ”jorden er giftig” eller andre klatrelege.

LEGO

Klassikeren over dem alle. Den lille firkantede plastikklods med de ikoniske knopper er verdenskendt og legendarisk legetøj. Selv voksne mennesker bygger med LEGO og mange har endda klodsbyggeriet som hobby.

Fascinationen starter dog i barndommen – og for mange børns vedkommende med de allerførste Duplo-sæt. I takt med at børnene vokser, bliver klodserne mindre og sværhedsgraden for byggeriet sværere. Men legeværdien er nøjagtigt den samme.

LEGO kan derfor bringe børn sammen på tværs af alder. Og ofte vil man også kunne se en enkelt legesyg onkel eller moster slå sig til legen til børnefødselsdagen. For LEGO holder – selv næsten 70 år siden den første legoklods så dagens lys.

Besvar