Der skal da være plads til os alle sammen! Vi skal da alle kunne være her! … eller skal vi? Du skal i hvert fald ikke ønske dig at være sammen med rotter. For rotter tæt på din bolig, dig og din familie er ikke et eventyr med en lykkelig slutning.

Rotter er skadedyr for os mennesker. Du er måske ikke bange for rotter, men det bør du faktisk være, for der er flere gode grunde til, at du ikke skal ønske dig at få rotter på din ejendom.

De lever steder, der er svære at komme til

Hvis først rotterne er blevet tiltrukket af din bolig, er de ikke altid lige nemme at komme til med gift eller fælder, så du kan komme af med dem igen.

F.eks. lever rotter gerne i kloakkerne, hvor de er sværere at bekæmpe end på loftet, i haven eller i kælderen. Du kan læse mere om bekæmpelse af rotter i kloaksystemet på danskekloakmestre.dk.

Yngler som rotter

Kender du udtrykket, ”de yngler som rotter”? Det siges om nogen, der formerer sig mere end gennemsnittet. Der er en grund til udtrykket. Et enkelt rottepar kan nemlig blive til mere end 800 rotter på et enkelt år.

En hunrotte er nemlig kun drægtig i en tre ugers tid og føder mellem 6-12 unger. Kun fem uger efter er hun klar igen.

De overfører sygdomme

Rotter kan bære rundt på rigtig mange sygdomme – tænk på, hvad de spiser …

Det er sygdomme som E. colibakterier, salmonella og leversygdomme. Og du kan sagtens blive smittet af en rotte via dens afføring, urin eller bid. Rotter bider dog kun, hvis den bliver trængt op i en krog.

Derudover er de fyldt med lopper og mider.

Ødelæggelser

Rotter har meget stærke tænder. De kan bide i beton. Forestil dig så, hvilke skader de kan gøre ved dit hus. Rotter har faktisk i nogle tilfælde været skyld i ildebrande, fordi de har gnavet i elinstallationerne.

Larm og lugt

Du kender sikkert også udtrykket at have rotter på loftet. Det bruges om folk, der opfører sig ufornuftigt, sådan lidt kulret. Og det vil du helt sikkert også blive, hvis du har rotter på loftet – sådan i bogstavelig forstand – eller andre steder i dit hjem.

Rotter kan nemlig skrige og hvine i en grad, der kan drive enhver fra sans og samling. Og skrigene kan – som i den uhyggeligste gyser – også komme fra vægge og hulmure.

Derudover stinker rotter. De lugter som en blanding af kloak og svinestald.

Så der er masser af grunde til at undgå rotter.

Besvar