Sengen er det vigtigste møbel i dit liv. En dårlig seng kan ødelægge din nattesøvn, mens en god seng kan løse mange søvnproblemer – og i øvrigt også en del rygproblemer. Du tilbringer mindst en tredjedel af dit liv i sengen, og de fleste tilbringer mere end det. Det kan være, du hygger dig med en god bog i sengen, med en god film eller bare med din bærbare. Og så er det selvfølgelig tit i sengen, vi krammer dem, vi holder af. Derfor er det vigtigt, at du finder den helt rigtige senge til lige dine behov.

Tre slags at vælge mellem

Der er overordnet tre slags senge at vælge mellem. Boxmadrassen, kontinentalsengen og elevationssengen. Hvis man bare vil ligge fladt ned og sove, kan man fint klare sig med en boxmadras eller en kontinentalseng. Sidstnævnte er egentlig bare en boxmadras med endnu en madras ovenpå, og den er derfor mere behagelig at ligge i. De to senge kan være fine valg, hvis man bare skal ligge fladt. Men er du sådan en, der bruger sengen til andet end søvn, er en elevationsseng måske noget for dig.

Til bøger og hævede ben

Måske spekulerer du på den revne, der er midt i en dobbelt elevationsseng, men det kan løses med en speciel topmadras. Den skal jo dog pilles af, når man vil ændre sengenes indstilling separat. I elevationssengen kan du sidde langt mere komfortabelt med din bog eller pc. Måske kender du det, at du er vildt optaget af en god bog, men det er svært at finde en rar måde at ligge ned og læse den. Det løser elevationssengen. Desuden er den virkelig smart, hvis du for eksempel har brug for at hæve benene eller tværtimod hæve hovedenden lidt, mens du sover. Mange gravide vil genkende det behov.

Der er heldigvis hjælp at hente

Der er mange ting, du skal tænke på, og en seng er jo en investering. Det kan være svært at overskue det hele selv. Derfor er det dejligt, når nogen har gjort benarbejdet og set på mulighederne for dig. Her kan du se alle de bedste elevationssenge og desuden få flere gode råd til, hvordan du skal vælge.  Så har du et meget bedre grundlag for at træffe dit nye sengevalg. Og sådan en skal jo gerne holde i 10 år, siger eksperterne, før du skal på sengejagt igen.

Besvar