Det kan være enormt frustrerende, hvis man ikke sover godt i hverdagen – ikke kun fordi, at man kommer til at føle sig træt og uoplagt, men også fordi, at man ikke har den nødvendige energi. Der kan være flere grunde til, at du sover dårligt. Læs videre her for at høre om 4 forskellige ting, der kan have en dårlig indflydelse på din søvn.

En dårlig seng

En af forudsætningerne for, at man kan sove godt og komfortabelt er, at man har en god seng. Hvis du har en dårlig seng, som du ikke ligger særligt godt i, kan dette altså være en af de ting, som er med til at påvirke din søvn negativt. Det kan derfor være en god ide at finde en ny seng. Find for eksempel Elevationsseng fra Dunlopillo her, som kan hæves og sænkes præcis efter dine behov.

Du vil uden tvivl hurtigt kunne mærke en forskel på din søvnkvalitet, når du skifter til en ny seng, som du sover meget bedre i.

Manglende motion i hverdagen

En anden ting, der kan have en dårlig indflydelse på din søvn, er manglende motion i hverdagen. for at kunne sove godt (og falde nemt i søvn) kræver det nemlig, at kroppen er ordenligt træt. Hvis du ikke får nok motion i din hverdag, vil dette derfor kunne gøre, at du faktisk ikke sover ordenligt.

Det kan derfor være en fordel at sørge for at dyrke motion i hverdagen, så din krop har muligheden for at blive ordenligt træt, og dermed også få mere ud af søvnen.

Brug af telefon inden sengetid

Selvom det kan være fristende, er det altså vigtigt, at man husker at lægge sin telefon fra sig et godt stykke tid inden, at man skal sove. Det kan nemlig blive svært at falde i søvn, hvis man ligger med telefonen i sengen.

Sørg derfor for at lægge den fra dig, så den ikke kommer til at have en dårlig indflydelse på din nattesøvn.

En uregelmæssig døgnrytme

Noget andet der også kan påvirke din søvn negativt, er hvis du ikke sørger for at gå i seng cirka samme tid hver dag. Hvis du hver eneste dag svinger flere timer mellem det tidspunkt, som du går i seng på, kan det nemlig blive svært for kroppen at tilpasse sig til en normal døgnryte.

Besvar

  1. Mogens Sørensen

    Tak for fint indlæg. Må i sving med motionen igen – det er ikke blevet til nok her første år som selvstændig 🙂